Tratamentul cu toxina botulinica – mit sau adevar

Dr. Amit Beedasy
Medic specialist chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva


1. Cand oprim de tratamentul cu toxina botulinica ridurile se acentueaza mai tare.

MIT- Tratamentul cu toxina botulinica inseamna reducerea contracturilor musculare care se exprima la suprafata pielii ca riduri. Acel aspect intinerit, fara riduri poate sa ne faca sa uitam cum eram inainte de inceperea tratamentului, iar cand revin ridurile, dupa ce se termina efectului botoxul, sa exprimam ca – ” Arata mai rau decat inainte!”.

2. Injectarea cu toxina botulinica creaza un aspect fals si imobil al fetei, fara expresivitate.

MIT- Toxina botulinica, injectata in cantitatii rezonabile si corecte permite mobilizarea muschiilor. Ce vedem in mass-media, persoane injectate si cu fata inghetata sunt, de obicei, persoane care au abuzat de acest tratament. Exista posibilitatea de a imbatrani frumos si de a acepta schimbarile.

3. Toxina botulinica se foloseste in augumentarea buzelor.

MIT- Toxina botulinica actioneaza prin incetarea contracturii musculare. In zona buzelor se foloseste doar acid hialuronic, care este o substanta de umplere, pentru a reda forma si volum.

4. Toxina botulinica inseamna injectare pe viata sau are un efect permanent.

MIT- Injectarile cu toxina botulinica sunt realizate, de obicei, la intervale de aproximativ 4 luni, in functie cerintele pacientilor. Este recomandat sa treaca minim 2 luni intre sedintele de injectare toxina botulinica. Toxina botulina, practic, intarzie procesul de imbratranire, cat este activa. Cand trece efectul, procesul de imbratranire isi re-ia cursa.

5. Rezultatele injectarii cu toxina botulinica se ved imediat.

MIT- Toxina botulinica incepe sa intre in actiune dupa 3-5 zile de la procedura, si abia la 14 zile dupa injectare intra in actiunea sa maxima.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *